Nu mai vreau cerceii!

Cristina Sult

Zilele trecute a venit la mine Ana, minunea noastra de copil de la Casa Ilie, casa de tip familial din satul Hosman. Deşi este foarte scundă şi are doar 9 ani, are un suflet uriaş. Nu a avut o viață ușoară. Era supărată și mi-a spus că își dorește să avem o “discuție foarte serioasă”. Ca de fiecare dată, am luat-o de mână și ne-am îndepărtat puțin de grup, pentru ca ea să se poată exprima în voie.

“Ralu, eu nu mai vreau cerceii pe care i-am primit cadou. Știi tu, cerceii ăia lungi pe care i-am tot vrut”, mi-a spus Ana. Surprinsă, priveam cum stătea serioasă în fața mea, cu mâinile încrucișate la piept. Am rugat-o să îmi spună care este motivul pentru care nu îşi mai vrea cerceii pe care şi-i dorise de Crăciun. “Nu îi mai vreau! Nu vreau să îi port!”

I-am povestit despre prințesa căreia îi erau îndeplinite toate dorințele și nimic nu o mulțumea. Și cum prințesa a învățat să prețuiască ce are, doar atunci când a fost nevoită să muncească pentru a obține ceea ce își dorește. La finalul poveștii, Ana imi zice: “Știi, Bella nu are cercei și mi-a spus că mereu a vrut și ea unii, exact ca ai mei. Săraca, mama ei nu poate să îi cumpere! Cum pot eu să stau cu cerceii în urechi, cand ea n-are? Vreau să îi pun într-o cutie și să îi fac ei cadou. Mă laşi?”

Și cum aș fi putut să îi spun nu?

Anei îi place să dăruiască! Acum ea a învățat să obțină ceea ce își dorește prin forțele proprii, cu eforturile pe care poate să le facă un copil de 9 ani. Toate acestea cu ajutorul unei poveşti.

Raluca Manta, 26 ani, angajată la Elijah