Sari la conținut
ELIJAH » Jurnal » Jurnal de angajat » Nu doar mâinile, ci și inima

Nu doar mâinile, ci și inima

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Îmi vine în minte, nu de puține ori în această perioadă, cântecelul pe care obișnuiesc să-l cânt cu copiii de la Casa Martin înainte să ne spălăm pe mâini și să ne pregătim de masă, și atunci parcă îmi dau cu adevărat seama că ceva s-a schimbat: că în ultimele luni ne tot spălăm intens, metodic și enervant pe mâini, folosind tot felul de dezinfectanți și procedee.

Într-una din încercările fariseilor de a submina autoritatea, aceștia au întrebat de ce ucenicii nu se spală pe mâini așa cum fac ceilalți, așa cum fac ei (Marcu 7,1-13). Această întrebare a dezvăluit, de fapt, îngrijorările atât de superficiale și egoiste ale inimilor lor în încercarea acestora de a condamna modul în care ucenicii acționau. Aceștia au dat la o parte adevărul și au căutat să îl înlocuiască cu propriile lor principii. Au spălat foarte bine mâinile și atât.

La Elijah nu se tratează nimic cu superficialitate, ci se caută rădăcina problemei pentru a găsi cea mai bună soluție. Noi, educatoarele nu știm doar fiecare prenume al fiecărui copil, ci și numele părinților și fraților lor, temperamentele și visurile lor. Sărbătorim împreună zilele de naștere cu tort și clătite și premiem în fiecare vineri „Copilul Săptămânii”.

Sper că în această perioadă dificilă ne-am oprit puțin, ne-am dat seama că renunțarea nu înseamnă neapărat pierdere, ci și deschiderea unor noi posibilități și ne-am dezinfectat nu doar mâinile, ci și inimile, am fost recunoscători nu doar pentru ceea ce avem, ci și pentru ce suntem.

 

Maria-Minodora Lăcătuș, 22 ani, angajată la Elijah

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]