Nu au fost niciodată la școală

Cristina Sult

Credeam că le-am simițit pe toate într-un an de când lucrez la Elijah.

Dar am ajuns la stână… un loc uitat de lume. După un drum de 30 de minute pe macadam cu mașina, la capăt de linie, o stână. Într-o cămăruță nu mai mare de 2*2 m, atașată de grajdul animalelor, își duc traiul ciobanul împreună cu soția și cei 5 copii ai lor. Patru dintre copii m-au întâmpinat oarecum curioși, însă unul stătea ascuns după ușă. “Îi este frică de oameni” mi-a spus mama lui, “nu e obișnuit cu oamenii“. M-am apropiat ușor de el și încet am încercat să îi câștig încrederea. Cu ochii mari, timizi, se uită la mine curios, mă studiază.

Sunt cinci frați cu vârsta între 1 an și 13 ani și n-au fost niciodată la școală sau grădiniță. Au crescut la stână, între animale și pădure. Nu știu să-și spună numele sau câți ani au, nici părinții nu mai știu exact… Timpul trece diferit în ținutul uitat de lume, uitat de timp…

Exista viață după stână? Cred că va rămâne să aflăm împreună răspunsul la acestă întrebare… va fi un drum plin de încercări, provocări, dar sper eu, și de reușite și momente frumoase.

 

Cristina Șulț, 35 ani, angajată la Elijah