Comunitate și spiritualitate


Nucleul muncii și al spiritualității noastre se află în „Casa Elijah”. Comunitatea se întâlnește aici în fiecare zi pentru rugăciunea de dimineață, care este pregătită și condusă în fiecare săptămână de un alt tânăr. Seara celebrăm liturghia cu părintele Georg, iar după luăm cina împreună. De sărbători umplem biserica catolică din sat. Biserica a devenit un adevărat centru social.

În „Casa Elijah” se întâlnesc toți voluntarii pentru a face schimb de experiențe în timpul liber. Adesea vin binefăcătorii și oameni interesați de proiectul nostru și se lasă atinși de spiritul social al profetului Ilie. De aceea, casa se numește „Școala Profeților”.

„Casa Elijah” este strâns legată de „Casa Petru”, în care locuiesc voluntarii. De fapt, ele două formează o unitate, o singură comunitate. Oferim de asemenea adăpost pentru copiii care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Din ianuarie 2020 am început cu un nou proiect: școala biblică ca ofertă pentru angajați și voluntari. S-au înscris 26 de participanți. Ne întâlnim la fiecare 14 zile timp de două ore în „Școala Profeților” și citim Biblia. În acest fel învățăm cum să devenim ca profetul Ilie în munca noastră și să luptăm pentru dreptatea socială.