Centrul social Casa Paul


Munca în comunitate!

ELIJAH a deschis centrul social Casa Paul în 2017. Încă din primele momente, clădirea din Hosman a fost plină de viață. Mamele își lasă copiii mici în grija educatorilor sau sunt nelipsite de la clubul înființat la cererea lor și la care participă cu bebelușii în brațe. La miezul zilei copiii aleargă către centru unde sunt așteptați să se strângă în jurul mesei de prânz, după care își rezolvă temele sub îndrumarea educatorilor.

După-amiaza se destind în activități de pictură sau diferite alte meșteșuguri, timp în care copiii socializează. Când este timp frumos, copiii ies afară la joacă. Cei mai mici sunt adunați în jurul instrumentelor ORFF de care sunt îndrăgostiți, îi încântă, le stârnesc imaginația.

ELIJAH și-a îndreptat atenția și asupra problemelor medicale ale familiilor de romi. Pentru că este direct preocupată de sănătatea oamenilor, asociația a înființat pentru comunitate două cabinete medicale: unul în care oamenii din sat sunt așteptați de un medic de familie, iar în celălalt un medic stomatolog se ocupă de problemele dentare.