Centrul social Casa Martin


Deschis pentru toată lumea

Noul centru social Casa Martin din satul Nou s-a deschis în toamna anului 2019, odată cu începerea noului an școlar. Casa este deja plină de viață și de copii. ELIJAH a înființat în cadrul centrului o creșă pentru copiii mici, venind astfel în sprijinul mamelor care vor să meargă la lucru în Sibiu sau în împrejurimi. Încă din zorii dimineții ele își lasă copiii la creșă și pot urca liniștite în autobuzul care le duce către lucru. Creșa este plină cu bebeluși sau copilași care abia învață să meargă. Ei intră deja într-o rutină zilnică, dar programată cu mic dejun la oră fixă, mâncare sănătoasă, jocuri pentru vârsta lor, după care urmează prânzul și liniștitorul somn de după-amiază. Nici nu se trezesc bine că pedagogii îi angrenează din nou în activități educative sau ies cu ei afară în grădina centrului unde petrec momente de joacă până când mamele se întorc de la serviciu.

În paralel, în celelalte săli ale centrului, educatorii sprijină la teme copiii care vin de la școală direct la noi. Oamenii din centrul nostru social cooperează îndeaproape cu școala, iar conducerea școlii ne face cunoscută orice situație critică a oricărui copil care are nevoie de ajutor.

Concertele susținute de copii se desfașoară acum, spre bucuria tuturor, în sala Renate, sală situată la ultimul etaj al clădirii.

Cu mare bucurie am inaugurat la demisolul clădirii și cantina socială cu o sală mare de servire a mesei și un spatiu generos. Aici copiii servesc mâncare proaspăt gătită cu legume din grădina noastră.