Centre socialeCea mai importantă activitate a noastră este munca în centrele sociale. Este primul loc în care cei săraci pot veni să caute sprijin. Aici, pedagogii, asistenții sociali sau psihologii oferă consiliere și sprijin familiilor, dar, mai ales, multă afecțiune copiilor. Iarna, spațiile noastre luminoase și calde sunt un adăpost important pentru ei. Vrem să le asigurăm copiilor siguranță, căldură, hrană și curățenie. După ce sunt îndeplinite aceste nevoi de bază, poate să înceapă stimularea copilului.

Dimineața, pedagogii noștri se ocupă de copiii mici, cu care se joacă, meșteresc și cântă. Copiii învață noțiuni de igienă corporală și ușor ușor intră într-o rutină zilnică care e, de altfel, foarte importantă. Tinerele mămici învață lucruri care țin de îngrijirea sugarului, de igienă și de o alimentație sănătoasă. La amiază, după ce ies de la grădiniță și de la școală, copiii vin la masa de prânz. Pentru mulți dintre ei este singura masă caldă pe zi. După masă, pedagogii noștri intră împreună cu școlarii în „febra” temelor. După teme petrecem timp liber în natură, facem karate sau muzică. Toate aceste activități contribuie la dezvoltarea și la fericirea copiilor. Sunt tineri care au plecat din centrele noastre și acum urmează școli profesionale sau liceale în Sibiu, continuând să se bucure în continuare de susținerea noastră.

Familiile pot folosi dușurile pentru igienă. Mamele spală hainele în spălătoriile noastre. Le pot usca, le pot călca sau își pot coase la mașină ce au nevoie. Ele ne ajută să facem curat în sala de mese sau în sălile de clasă. Din partea noastră primesc sprijin familial și în acest fel consolidăm poziția lor în familie, în comunitate și le ajutăm să-și câștige independența.

Tinerii se pot întâlni de două ori pe săptămână, seara la „Clubul de tineret”, în „Casa Sonja” din Hosman și în „Casa Thomas” din Nou. În aceste sate cluburile noastre sunt singurele „oferte” pentru ei. Aici se întâlnesc la billiard, ping pong, fotbal de masă, remy, joacă cărți, se uită la film sau pur și simplu stau la povești.