Sari la conținut

ACTIVITATEA NOASTRĂ

Die Not ist groß

„Condițiile de trai ale familiilor de etnie romă din Transilvania sunt șocante. Viețile adulților și copiilor sunt caracterizate de sărăcie, de o educație precară și de izolare. Și-au pierdut acea formă de demnitate, de respect față de sine și de conștiință până și față de cele mai de bază lucruri, cum ar fi curățenia și igiena. Ne luăm angajamentul față de nevoile lor și vrem să le redăm speranța”, spune Ruth Zenkert.

„La început ești tu” este deviza muncii sociale prestate de ELIJAH. La început, Dumnezeu a creat cerul și pământul, ceea ce înseamnă că începutul dăinuie. Puterea creației continuă să curgă. Nu terminăm niciodată, întotdeauna o luăm de la capăt cu noi provocări.

Ambiția noastră este de a-i sprijini pe oameni permanent, pentru ca aceștia să devină independenți, să capete încredere și să învețe să se valorizeze. Toți oamenii sunt înzestrați cu un „har”, iar datoria noastră este să-l descoperim, să-i facem conștienți că îl au și să-i învățăm să-l valorifice. Împreună căutăm soluții și tot împreună facem următorul pas. Construim case, dezvoltăm ateliere de ucenicie pentru tineri, asigurăm suport medical și stomatologic pentru comunitățile din aceste sate izolate și cântăm unul lângă altul în orchestra ELIJAH.