Sari la conținut

Învățăm să coasem măști și să le folosim

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: -50px 0px 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

De când a început pandemia, criza materialelor de protecție și sanitare a fost foarte mare. Lipsa măștilor medicinale și cererea venită din partea comunităților cu care lucrăm i-a determinat pe o parte din colegii noștri să se mobilizeze și astfel, într-un timp foarte scurt, au creat un mic atelier social de cusut măști. Zile întregi au stat în fața mașinii de cusut reușind să confecționeze peste 1.000 de măști reutilizabile din bumbac. Măștile au fost împachetate cu grijă de fetele noastre, după ce toate au fost călcate cu abur foarte puternic și în acest fel igienizate. Acum, toți colegii poartă măști confecționate în atelierul nostru în momentele în care lucrează la birou, la fermă sau când distribuie alimente familiilor nevoiașe.

Din aceste măști am distribuit tuturor grupurilor vulnerabile, persoanelor cu probleme de sănătate, iar 300 de bucăți am donat Școlii Gimnaziale Roșia pentru elevii claselor a VIII-a care sunt obligați să poarte mască la cursurile de pegătire a examenului de capacitate.

Cu mare drag am reînceput să lucrăm cu prichindeii noștri la temele școlare. Printre primele lucruri pe care le-au învățat au fost cum să poarte masca, cum să se dezinfecteze ori de câte ori pun mâna pe creion și cum să se spele corect pe mâini. A urmat suportul la teme care este necesar în această perioadă deoarece o mare parte din părinți nu au educația necesară să îi poată ajuta. Colegii noștri țin permanent legătura cu învățătorii care transmit fișele de lucru. În acest fel, ajutăm copiii să continue școala și să-și încheie acest an. De fapt, pedagogii noștri suplinesc în aceste momente lipsa telefonului, a internetului, a calculatorului și a apropierii sociale.

[/cs_text][rev_slider Mti][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]