Sari la conținut
ELIJAH » Jurnal » Jurnal de angajat » Când vrei să ajuți, fă-o din tot sufletul!

Când vrei să ajuți, fă-o din tot sufletul!

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: -55px 0px 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Sunt una din multele persoane care au avut ocazia sa trăiască departe de granițele țării: doi ani în Spania, trei ani în Belgia. La fel ca mulți alții am simțit pe propria piele ce înseamnă dorul de părinți, de prieteni, de tot ce înseamnă ACASĂ. Trăind printre străini ai puterea să vezi și ce e bine și ce e rău, să faci comparații cu ce avem în țară, ce am putea avea, ce să schimbăm să ne fie mai bine. Unii zic că ne trebuie mulți bani ca să construim, să ne dezvoltăm, alții că trebuie să treacă anii ca să putem schimba mentalitați, să învațăm să trăim civilizat, ca în Occident. Alții se dau batuți și zic simplu „nu ne vom schimba niciodată”, nu se poate.

Eu aș întreba: vrei să schimbi ceva cu adevărat? Începe cu tine! Nu aștepta să vină alții să îți propună strategii, planuri, modele. Fii tu primul care ia atitudine, azi, aici, în țara ta, ACASĂ.

Mulți vor zice: cu ce? Cu ce avem deja și poate alții nu mai au: oameni calzi, cu suflet mare, cu o fapta bună, o vorba bună, cu un zâmbet. Și schimbarea va veni.

Într-o lume pe repede înainte ar trebui să ne facem un mic inventar fiecare și să vedem cât de bogați și norocoși suntem: că suntem sănătoși, că avem unde dormi și ce mânca. Atât de bogați încât putem să oferim și altora. O vorbă bună nu ne costă nimic. Un „Buna ziua, vecine” rostit cu drag. Să cumperi o pâine pentru o persoană care nu are ce mânca nu te costă mai nimic.

Și nu judeca! Nu lăsa culoarea pielii și modul de a se îmbrăca diferit să îți distragă atenția, să te împingă spre prejudecăți.

Împarte cu toată inima din puținul pe care îl ai oamenilor de lângă tine, căci sunt de-ai tăi, sunt de ACASĂ.


Raluca Chichioacă, 44 ani, angajată la Elijah

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]