Cartierul Marghita din Nocrich

O așezare neîngrijită de romi din Nocrich se transformă într-o zonă de case cu grădini înfloritoare. În noul cartier Marghita am construit cu sprijinul energic al comunității case noi și rezistente la frigul iernii pentru doisprezece familii.
Fiecare familie are propria toaletă. Comuna a pus la dispoziție terenul pentru construcții și a făcut posibilă canalizarea, o conductă de apă și electricitate. Firma Wienerberger a sprijinit proiectul cu cărămizi. Mobilierul pentru noile case a fost făcut de angajații noștri de la tâmplărie.

Cabinetul medical din Hosman

Bătrâna Heruvima, îmbrăcată toată în negru, geme deoarece o dor toate. Nu a mai fost niciodată la un medic, pentru că nu a ajuns în îndepărtatul oraș. Banii nu i-au ajuns nici măcar pentru o călătorie cu autobuzul. Dar acum vine o dată pe săptămână dr. Rădulescu la Casa Nova din centrul social din Hosman. Cabinetul medical este un punct important de contact, în special pentru femeile însărcinate și pentru mamele tinere. Îi sfătuiește pe părinți, aduce medicamente și, dacă nu poate vindeca vreun pacient, îl trimite unui coleg din oraș.

Oamenii din Hosman au încredere în medic și în asistenta lui. Deja o discuție cu un om care se îngrijește de starea lui de bine îți dă speranță.

Centrul social Casa Susanna din Nocrich

Noul centru social Casa Susanna construit în cartierul Marghita este inima comunității rome situate la periferia satului. Aici, îndeosebi copiii au un loc sigur și iubitor pentru a se juca și a învăța. Dimineața avem grijă de copiii de grădiniță, iar la prânz gătim o masă caldă pentru toți. După masă îi ajutăm pe copii la teme. Le arătăm mamelor și copiilor cum să se spele pe dinți, să-și păstreze corpul curat și să mănânce sănătos. Mai presus de toate, femeile ne ajută la munca zilnică, multe dintre ele trăind singure cu copiii lor.