Școala de menaj Stella Matutina în Hosman

În aprilie 2016, după o lungă perioadă de pregătire, am putut deschide noua noastră casă de formare. Toți ucenicii noștri au muncit din greu pentru a finaliza la timp toate lucrările de construcție a casei. Echipa proiectului de grădinărit a plantat copaci în jurul casei și a amenajat o grădină. Copiii și tinerii de la școala noastră de muzică s-au pregătit cu râvnă pentru sărbătoare și au interpretat cu mândrie cântecele și dansurile repetate. Cu deschiderea casei „Stella Matutina”, micul sat a primit un nou centru. Femeile gătesc zilnic în bucătărie prânzul și cina pentru comunitatea Elijah, pentru centrul social și pentru ucenicii de la ateliere.

Renovarea centrului social și a bisericii din Hosman

La cererea arhiepiscopului de Alba Iulia, ELIJAH a preluat biserica catolică deja ruinată din Hosman. Mica parohie și fosta școală germană catolică au devenit un punct important pentru familiie rome din sat.
Munca de renovare a complexului de clădiri a fost realizată de firme locale și de atelierul nostru de tâmplărie. Asigurarea pereților și a acoperișului a fost necesară, precum și amplasarea de instalații sanitare pentru apă și încălzire. În proiect i-am implicat pe localnici, și în acest fel mulți tați de familie au primit posibilitatea de a lucra și de a învăța.