Centrul social Casa Thomas din Nou

Casa a fost construită în 1912 de comunitatea săsească din Nou. Până în 1991 a fost o școală elementară în care s-a predat în limba germană. Aproape toți sașii au emigrat până în 1992, iar școala s-a ruinat.
ELIJAH a putut cumpăra ruinele și să construiască pe acestea un centru social. Casa poartă numele apostolului Toma și este ridicată în memoria lui Thomas Kowald, care pe 23 mai 1995 s-a prăbușit cu avionul pe coasta Portugaliei. Tatăl său, Josef Kowald, s-a asigurat cu multă generozitate că Thomas va continua să trăiască în această casă pentru copii și nevoiași. Centrul social oferă copiilor și celor nevoiași din Nou căldură, lumină, apă, masă caldă, ajutoare materiale, loc de muncă, ajutor pentru învățat și muzică.

Case rezistene la frig pentru Ţichindeal, Hosman și Nou

Familiile rome bogate în copii trăiesc în case de chirpici, cu greu protejate de frig și de precipitații. O casă caldă și sigură aduce o nouă vitalitate și încredere în sine. Creăm acest important spațiu de locuit cu loc pentru cei mai mici, prin șapte proiecte de case în Țichindeal, Hosman și Nou. Numeroase familii pot trăi acum în mai multe camere cu băi.

Atelier de tâmplărie în Hosman

Am renovat un vechi hambar și am achiziționat mașini și unelte pentru noul nostru atelier de tâmplărie. Sub îndrumarea unui maestru român, tinerii romi produc taburete, dulapuri, paturi pentru nevoile lor sau efectuează lucrări de restaurare și renovare. Camerele pentru oaspeți, depozitele și birourile sunt dotate cu mobilier, casele angajaților și sătenilor sunt reparate. Pe lângă tehnicile meșteșugărești de prelucrare a lemnului, unii tineri încă mai au nevoie de meditații pentru cunoștințede bază de aritmetică și pentru a învăța să scrie. Disciplina, punctualitatea și perseverența sunt cele mai mari provocări pentru ucenici.