Pr. Georg Sporschill SJ: Jurnal din Marpod

Dragi prieteni,

călcăm prin zăpadă până la "Cartier Caroline", noua noastră așezare în satul Nou. Această așezare e formată deocamdată din șase case în care familiile de romi s-au mutat înainte de Crăciun. Fundațiile pentru alte cinci case sunt turnate, dar sunt acoperite încă de zăpadă. Casele verzi, albastre, galbene și roșii se cuibăresc frumos pe marginea drumului deasupra satului. Familiile s-au mutat sus, din mizeria colibelor de jos de lângă pârâu. Acum, pentru prima dată, se încălzesc în case solide, cu apă în casă și toaletă. E loc pentru mulți copii. Familiile numeroase nu mai trebuie să doarmă într-o cameră, pe două saltele. În fața caselor atârnă rufe colorate, acoperite cu o glugă de zăpadă. Un tată taie lemnele pe care le-a adus din pădure.
 

Citește tot jurnalul
Programul „Casă de piatră”

Familiile de romi din Nocrich sunt afectate de multe probleme, iar totul începe cu locuința. Când trei generații sunt strânse împreună într-o singură cameră, este greu să fii împreună și aproape imposibil să ieși din mizeria asta. ELIJAH ajută. Cu programul „Casă de piatră”, construim case pentru familii. Numele programului nostru este urarea pe care un cuplu din România o primește în ziua nunții. Aceasta este și dorința noastră: familia să fie durabilă ca piatra și să se bucure de o locuință rezistentă!
Condițiile sunt:
Primarul oferă terenul de construcție.
Părinții au un loc de muncă, ajutând și la construcția casei.
Copiii merg la școală și învață.

Construcția și forma casei au fost împrumutate din arhitectura regională.
Cu materiale naturale, construim ușor și rezistent.

Iată o casă pe care am putut să o inaugurăm în august și acum este locuită:„Mergem acolo unde este cea mai mare nevoie. La fel ca profetul Ilie, ne ridicăm împotriva nedreptății și aducem copiii romi de la margine în centrul societății”. Părintele Georg Sporschill SJ, fondatorul ELIJAH

Activitatea noastră în film

Oameni de la ELIJAHCentrele sociale
0
Școala de muzică
0
Ateliere de formare
0
Cabinete
0
Casa de copii
0
Internat în Sibiu
0