Mulți copii neîngrijiți și înfometați, mame prea tinere înconjurate de micuții lor, tați sau tineri fără un loc de muncă. Unii dintre ei lucrează cu ziua, însă banii pe care îi primesc sunt prea puțini pentru a potoli foamea întregii familii. Mulți copii nu merg la școală, părinții nu au bani de haine și de rechizite școlare. Acasă nu pot învăța, nu au suficient spațiu: 13 oameni în două camere, fără masă, fără curent, fără încălzire. Tablă sau plastic, orice este folosit pentru a proteja casa din chirpici împotriva vântului și a frigului. Apa este cărată de femei și de copii de la fântânile din sat indiferent de vreme sau de distanță.

Asociația ELIJAH și-a stabilit drept obiectiv atenuarea nevoilor familiilor de etnie romă din satele izolate din Transilvania. Accentul cade pe sprijinirea și educarea copiilor și a tinerilor din Nou, Cașolț, Hosman, Nocrich, Marpod și Țichindeal, care, cu ajutorul nostru, încearcă să-și construiască pe cont propriu o viață independentă.

Vezi un raport recent despre Părintele Georg și ELIJAH: Raport ORF, 04.06.2020


Activitatea noastră în film


Slide

Oameni de la ELIJAHGenerații cu viitor Mame prea tinere Ajutorarea familiilor naște încrederea De la margine către comunitate Formare în tâmplărie Lecțiile de muzică trezesc ambiția Copii puternici Formare muzicală Ochi strălucitori de copil Cântăm împreună Independență prin munca proprie De la ucenic la muncitor Spațiu pentru tradiție Dansatori plini de pasiune Paturi și mobilă pentru familii Sprijin pentru învățare Muzica construiește punți Legături familiale strânse Un loc pentru copii
Centrele sociale
0
Școala de muzică
0
Ateliere de formare
0
Cabinete
0
Internat în Sibiu
0